Zondag 5 februari OPEN DAG


Museum de Sigarenmaker opent iedere eerste zondag van de maand haar deuren om het ambacht van het met de hand produceren van sigaren aan u te kunnen tonen.  Iedere maand een ander thema. Deze maand staat in het teken van de sigarenhumidor. In het museum zijn er diversen te zien, van glas tot hout. Ook kunt u uitleg krijgen hoe u zelf een humidor kunt maken.

Op deze dag kunt u gratis genieten van alles wat ons museum te bieden heeft. Natuurlijk zijn ook weer de vele mappen met sigarenbandjes te bewonderen. Ook deze zijn weer uitgebreid met nieuwe mappen. We demonstreren ook hoe er vroeger vuur gemaakt werd met een tondeldoos, vuurslag en vuursteen. Tevens worden er doorlopend demonstraties sigaren maken gegeven en is er volop ruimte voor het stellen van vragen. Zoals u van ons gewend bent is op deze dag de koffie/thee gratis. Voor de kinderen is er een ouderwetse snoepautomaat waar zij gratis een met snoepjes gevuld ei uit mogen halen.

Het gebouw is goed toegankelijk voor minder validen. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.desigarenmaker.nl of telefoon: 06-23556643

Kosten: Gratis toegankelijk
Wanneer: 5 februari 2017
Tijd: 13.00 uur tot 16.30 uur.
Waar: Bezoekerscentrum Teutenhuis, Domineestraat 8a, Bergeijk

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *