Wist u dat?


* Gevonden in de telefoongids van 1915:

Het eerste telefoonnummer van Bergeijk is uitgegeven aan Aarts, Sigarenfabr. “Willem !!!”
Dit was dus het telefoonnummer: 1

Aarts

 

* Het lievelingsmerk van Fidel Castro de Cohiba was? Fidel stopte echter in 1985 na een antirookcampagne van de Wereld   Gezondheid Organisatie officieel met roken.

* Che Guevara ondanks zijn astma zeven sigaren per dag rookte? Nadat artsen hem aanraadden er niet meer dan één per dag te roken, werd er speciaal voor hem een sigaar van 58 cm gemaakt.

* Je bij het passeren van de douane op weg naar huis een certificaat van aankoop van je kistje Cubaanse sigaren moet laten zien?

* Een arbeider per dag zo’n 120 sigaren rolt, waarvan ze er elke dag twee naar huis mogen nemen? De meest producerende arbeider van de maand is herkenbaar aan het bordje op zijn werkbank.

* Het negen maanden duurt voordat iemand een goede sigarenmaker is. De beroemde torcedoras, de meester-sigarenmaaksters, rollen volgens de legende de havanna’s op hun dijen.

* De arbeiders in de sigarenfabrieken vaak worden voorgelezen, zodat ze de eentonigheid van het werk vergeten? Daarnaast mogen ze tijdens het werk net zo veel sigaren roken als ze willen.