Heropening Museum De Sigarenmaker


Het Nationaal en Internationaal Museum De Sigarenmaker uit Bergeijk heeft er sinds 1 januari weer een nieuwe ruimte bij. Hier staan enkele nieuwe machines en zijn de vitrinekasten grotendeels voorzien van een nieuwe collectie. Tevens is deze ruimte ingericht voor het genieten van een kop koffie of thee. Ook kunnen we voortaan grote groepen ontvangen voor koffie met een stuk vlaai en hoeven we niet meer uit te wijken naar een ander gebouw. Er is een speciale hoek ingericht voor het merk “Karel I”. Dit komt omdat het museum het afgelopen jaar in het bezit is gekomen van de naam en het beeldmerk van “Karel I”. Omdat wij vonden dat dit merk, wat van grote betekenis is geweest voor de sigarenindustrie in de Kempen, niet verloren mocht gaan, hebben we alles op alles gezet om dit merk in bezit te krijgen. Vanaf 4 november 2014 staat dit merk officieel op naam van het museum.
Daarom houden wij op zaterdag 10 en zondag 11 januari een open weekend en kunnen sympathisanten en geïnteresseerden het vernieuwde museum komen bezoeken. Onder het genot van een gratis kop koffie kan men de nieuwe aanwinsten komen bekijken. Tevens ligt er een nieuwe uitgave van ons magazine “Het Omblad” voor u klaar.
Het open weekend vindt plaats op zaterdag 10 en zondag 11 januari van 10.00 uur tot 17.00 uur en is voor iedereen gratis te bezoeken. Ook toegankelijk voor mindervaliden en personen die slecht ter been zijn. De hele dag worden er rondleidingen verzorgt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *